20 Mayıs 2022

• Tarihçesi; Hastanemiz ilk olarak, Fatih Mahallesindeki halen okul olarak kullanılan binada 1950 yılında, 50 yataklı Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet sunmaya başlamıştır. 1953 yılında Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurularak aynı yıl A1 Bloğumuzun temelleri atılmıştır. 1957 yılında inşaat tamamlanarak 50 yataklı Dispanser Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. A2 bloğumuz yine Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 1967 yılında yaptırılarak 50 yatak daha kazandırılmıştır. Fatih Mahallesindeki Göğüs Hastanesinin yatakları bu binaya taşınarak, iki hastane birleştirilmiş ve 100 yataklı Simav Devlet Hastanesi adı altında hizmet vermeye başlamıştır. Hastane Derneği 1992 yılında B1 ve B2 Blokları da yaptırarak Sağlık Bakanlığına teslim etmiştir. A ve B bloklar 1997 yılında büyük bir tadilattan geçirilerek hastanemize dönemin Sağlık Bakanı olan Doç. Dr. İsmail KARAKUYU’nun ismi verilmiştir. 2001 yılında hemodiyaliz ünitesinin olduğu blok, 2003 yılında ise bu bloğun üzerindeki idare katı yapılarak hizmete girmiş ve hastane yatak kapasitesi 150’e çıkartılmıştır. 2004 yılında ise; halen acil servisimizin bulunduğu blok özel idare, döner sermaye ve halk desteği ile yaptırılarak hizmete girmiş ve yatak sayısı 200’e çıkartılmıştır. En son yapılan Girginoğlu ek hizmet binası ise 2010 yılında İşadamı İsmail GİRGİNOĞLU’nun ve hastane döner sermayesinin katkılarıyla yaptırılarak hizmete girmiştir. 2011 yılında ilçemizde meydana gelen depremden sonra A ve B Bloklar boşaltılmış ve yatak kapasitemiz 135’e düşmüştür. A ve B Bloklarımızın güçlendirme işlemi tamamlanmış olup geçici kabul sürecindedir.
    •   Hastanemiz şu an itibari ile yeni binasında 150 yatakli olarak hizmet vermektedir.
  • HASTANE ZİYARET SAATLERİ2022.jpg